Diensten

Ontwerp

 

Bij het ontwerpen van uw woning, bedrijfspand of ontwikkelingsplan starten wij altijd met een structuurontwerp. Dit is een samenspel van regels, uw wensen en gevoel. Het structuurontwerp wordt aan u gepresenteerd. Is deze akkoord dan gaan we een stap verder. Na het structuurontwerp volgt het voorlopig ontwerp welke wordt ingediend bij de welstandscommissie. Na de beoordeling volgt een definitief ontwerp voor de aanvraag van de omgevingsvergunning (Bouwaanvraag). Wij zijn pas tevreden als u dat bent!

 

3D afbeeldingen

 

Bernhard Kuiper Visuals is gespecialiseerd in het maken van kwalitatief hoogwaardige 3D afbeeldingen. Om in een vroeg stadium al in 3D te ontwerpen c.q. visualiseren krijgt u een duidelijk beeld van uw nieuwbouwwoning, verbouwing, bedrijfspand of nieuwbouwplan. Klanten en opdrachtgevers zullen een gebouw sneller ‘snappen’ en een architect kan zijn plan beter verkopen.

 

3D 360 tour

 

Met de 3D 360 tour visualiseren wij uw bouwplan en eventueel de omgeving. U krijgt een duidelijk beeld hoe deze in de toekomst eruit komt te zien. Van diverse afgesproken ruimtes worden 360 graden foto’s gemaakt. De virtuele tours zijn interactief waardoor u zelf kunt bepalen waar u heen gaat in de ruimte. Daarbij is het mogelijk om extra informatie in de ruimtes te plaatsen. Denk aan foto’s, video-en audiofragmenten. De virtuele tour kunt u bekijken met een laptop, tablet, telefoon of VR bril voor de ultieme beleving. Voordelen: unieke verkooptool en verbeterd de beleving.

 

Aanvraag omgevingsvergunning (bouwaanvraag)

 

Wanneer u gaat bouwen of verbouwen heeft u meestal een omgevingsvergunning (bouwaanvraag) nodig. Bernhard Kuiper Visuals is gespecialiseerd in het aanvragen hiervan. Met uw ruwe schets onderzoeken wij de mogelijkheden op het gebied van bestemmingsplan, bouwbesluitzaken, overleg met de gemeente en het uitwerken van de bouwkundige- en constructieve tekeningen. Het zijn processen die nodig zijn voor uw omgevingsvergunning.

 

Werktekeningen met of zonder BIM

 

Een werktekening is eigenlijk een instructie voor alle specialisten die te maken hebben met de bouw van uw project. Op een werktekening staat informatie over de constructie, maatvoering, de technische details en installatietekeningen.  Deze informatie wordt weergegeven op verschillende schaalniveaus. Bernhard Kuiper Visuals maakt werktekeningen zowel op 2D niveau als op onze specialisatie 3D BIM niveau. 3D BIM is een werkmethode waarbij in een 3D Bouw Informatie Model (BIM)integraal wordt samengewerkt door diverse disciplines in de bouwsector. Voordelen 3D BIM:

 

In 1 blik uw bouwwerk zien,nog voordat er begonnen is met bouwen. Door samenwerking van alle pratijen kunnen er voortijdig problemen gesignaleerd worden. De partijen kunnen samen tot oplossingen komen. Kortom probleem en kosten besparend.

()()()()()()