Pure Passie 06-41142426

Bespaar kosten door het gebruik van 3D Bim


Bespaar kosten door het gebruik van 3D Bim

3D Bim model staat voor 3D Bouw Informatie Model. Dit Bim model is een informatiemodel dat gebruikt wordt in de bouw.
Vanuit het 3D Bim model een 3D Visualisatie maken is zo gedaan. Nog iets meer aankleden en het model is klaar voor een reclamebord of kan gebruikt worden voor het maken van verkoopbrochures of voor andere verkoop activiteiten. Tevens kunnen er uit het 3D model 2D plattegronden, doorsnedes en gevels worden gehaald t.b.v. de aanvraag van een omgevingsvergunning.
Er zijn diverse voordelen op te noemen bij het gebruik van een 3D Bim model: verlagen van de bouwkosten, consistentie van het tekenwerk, plattegronden, doorsnedes en gevels komen overeen en de fouten tijdens het ontwerpen en de bouw worden verminderd.
Om het geheel compleet te maken kan het 3D model ook worden gebruikt in de beheer fase d.m.v. het koppelen aan een meerjarig onderhoudsplan voor woningcorporaties en gemeenten. Dit zou kunnen m.b.v. van een viewer als de OGDB viewer waarin vrij eenvoudig de Bim cartotheek kan worden ingericht.
Het grootste voordeel is het gehele proces bij één partij te houden met één aanspreekpunt die van A tot Z het bouwplan kan begeleiden van ontwerp tot bouw en later ook de beheer fase kan inrichten.
Het bouwplan wordt niet meer in meerder programma’s uitgewerkt voor diverse fases en door verschillende partijen en dit scheelt tijd en bovenal veel kosten!

2015_11_woningen Techum


A little more about admin...


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>