Pure Passie 06-41142426

Bouw


Bouwkundige teken- en rekenwerkzaamheden

Bespaar kosten door het gebruik van 3D Bim

3D Bim model staat voor 3D Bouw Informatie Model. Dit Bim model is een informatiemodel dat gebruikt wordt in de bouw.
Vanuit het 3D Bim model een 3D Visualisatie maken is zo gedaan. Nog iets meer aankleden en het model is klaar voor een reclamebord of kan gebruikt worden voor het maken van verkoopbrochures of voor andere verkoop activiteiten. Tevens kunnen er uit het 3D model 2D plattegronden, doorsnedes en gevels worden gehaald t.b.v. de aanvraag van een omgevingsvergunning.
Er zijn diverse voordelen op te noemen bij het gebruik van een 3D Bim model: verlagen van de bouwkosten, consistentie van het tekenwerk, plattegronden, doorsnedes en gevels komen overeen en de fouten tijdens het ontwerpen en de bouw worden verminderd.
Om het geheel compleet te maken kan het 3D model ook worden gebruikt in de beheer fase d.m.v. het koppelen aan een meerjarig onderhoudsplan voor woningcorporaties en gemeenten. Dit zou kunnen m.b.v. van een viewer als de OGDB viewer waarin vrij eenvoudig de Bim cartotheek kan worden ingericht.
Het grootste voordeel is het gehele proces bij één partij te houden met één aanspreekpunt die van A tot Z het bouwplan kan begeleiden van ontwerp tot bouw en later ook de beheer fase kan inrichten.
Het bouwplan wordt niet meer in meerder programma’s uitgewerkt voor diverse fases en door verschillende partijen en dit scheelt tijd en bovenal veel kosten!

Bouwkundig tekenwerk

Graag verzorgen wij voor u tekenwerkzaamheden zoals een palenplan, vloerenplan en detailtekeningen. Dit alles voor de aanvraag van een omgevingsvergunning bij het omgevingsloket.

3D BIM: Building Information Modelling

Het inrichten, vullen en onderhouden van een (online) BIM-cartotheek.
BIM (Bouwwerk Informatie Model) is een digitaal driedimensionaal gebouwmodel waarin alle gegevens ten behoeve van het ontwerp-, bouw- en beheerproces zijn geïntegreerd en waarmee door alle betrokken partijen in dat proces wordt gewerkt. Wij kunnen u helpen met het inrichten van uw BIM-cartotheek.
BIM gaat een steeds grotere rol spelen in de bouwwereld. Wij kunnen u hierbij helpen. Wij kunnen voor u een Template verzorgen om de eerste stappen te maken van 2D naar 3D modellen. Denkt u hierbij aan een makkelijk te gebruiken eigen bibliotheek, 3D modelleren en het exporteren naar een IFC model. Met een IFC model kunt u andere partijen voorzien van uw 3D model en kunt u het 3D model laten communiceren met andere onderdelen van het bouwproces.

Bel of mail ons om te kijken wat Bernhard Kuiper Visuals voor u kan betekenen.

Bouwfysische berekeningen

Tevens kunnen wij voor u bouwfysische berekeningen als EPG- ventilatie en daglichtberekeningen maken. Hierbij kunt u kiezen uit diverse pakketten, basisprijzen van een vrijstaande woning. Natuurlijk kunnen wij ook deze berekeningen voor u realiseren van een appartementencomplex of een compleet bouwplan met diverse woningtypes. Een scherpe offerte is zo gemaakt.
Complete berekeningen voor het aanvragen van een omgevingsvergunning vanaf € 350,-
Met een uitgebreide EPG- berekening kan er veel geld bespaart worden waardoor woningen tegen een meer markt conforme prijs kunnen worden aangeboden. Kleine investering met grote gevolgen. Vraag naar de mogelijkheden.

3D BIM

2015_11_woningen Techum

Ontwerptekeningen

Ontwerptekeningen van bedrijfspanden, nieuwbouwwoningen en aan/ en verbouw van woningen met bijvoorbeeld een serre of dakkapel.

Voorbeeld Bestektekening

D:Woning Blitsaerd201652 woning Visser03.pdf

EPG- en Milieuberekening

epg

Ventilatie- en daglichtberekening

ventilatie-2

Voorbeeld verkoop tekening

Voorbeeld_Verkooptekening